Vegaani syö värikkäästi ja edukkaasti!

torin antimia
Kotimaisten tomskujen kilohinta oli tänään 1,90 euroa.

Turun tori.<3 Ostin tänään kilon mansikoita, jättikurkun, kesäkurpitsan, parsakaalin, pussillisen kotimaisia tomaatteja, parsanipun, kotimaisen salaattipussin ja muutaman banaanin ja selvisin noin kymmenellä eurolla.

toriruokaa
Yksinkertaista ja todella hyvää.

Toissapäivänä ostin torilta viitosella kassillisen tuoretta ruokaa, muun muassa hervottoman ison pussin herkkusieniä ja erivärisiä paprikoita. Niitä on nyt käytetty kolmessa eri ateriassa, tänään vihanneshöystössä Eldoradon kasvisnuudelien ja Sevanin hummuksen kera. Eilen tein Plantin yrttikaurakermaan sieni-tomaattipastaa ja toisella pääaterialla paistoin sieniä (myöskin torilta ostettujen) perunoiden kavereiksi. Lisäprotskua ja -potkua annokseen toi Nagelin luomuhummus ja muutama pähkinä. Yksinkertaista, mutta tosi hyvää.

muumikippa
Tämä kuppi tiivistää aika hyvin fiilikseni tänään, kun tuoreita vihanneksia sai niin edullisesti. ❤

Yllä välipala ennen eilistä työkeikkaa, eli Yosan kaurajogurtti ja kahvia Oatlyn iKaffella. On erityisen kivaa, että Yosat tehdään ihan lähellä, Kaarinassa.

Syöjänä sekä pihistän, että panostan. Panostan tukemalla kaikin puolin mahtavia pienyrittäjiä, kuten Vegekauppaa ja ostamalla sieltä usein luomulaatuisia levitteitä, pähkinävoilaatuja ja ylipäätään herkkupuolen antimia, kuten vegejäätelöä ja suolaista naposteltavaa. Koen myös, että Vegekauppa on esimerkiksi muita spessuliikkeitä, kuten Ruohonjuuren liikkeitä, edullisempi. Ja koska kaikki siellä on vegaanista, on siellä helppo tehdä ostoksia.

fineli
En voinut tänään vastustaa tätä Finelin kahvipannua kirpparilla. Hän saa uuden elämän pakuriteen keittäjänä.

Pihistän puolestaan ostamalla tuoreita herkkuja torilta ja joskus Lidlistä lähi-Prisman sijaan, suosin juuresten lisäksi talvikautena myös edukkaampia ja pitkään säilyviä pakastevihanneksia. Reko-lähiruokarinkien kautta on mahdollista saada tuoretta, kotimaista tavaraa kauppojen hintoja edullisemmin. Mieheni on mustikkamonsteri ja hän poimii meille aina pakkaset täyteen mustikoita. Kotimaisia pakastemansikoita tulee ostettua, mutta muuten on marjamussuttamisemme täysin ilmaista, koska mieheni on jaksanut suhmuroida lähimetsässä.<3 Sienestämme alkusyksystä vahveroita ja tatteja ja yleensä pakasteeseenkin jää jotain herkuteltavaa.

Onko teillä muilla samankaltaisia pihistys- ja panostustapoja ruuan suhteen?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s