Taas se vaahtoaa. Saippuoista.

Lush-herkkuja
Omnomnomnom.

Lähipiirissäni minun saippua- ja kylpyviipaleperversioilleni naureskellaan. Se onkin ehkä omassa, muuten maltillisessa secondhandpainotteisessa kulutuskäyttäytymisessäni se osio, jossa voisin vähän skarpata. Mutta kohtuus kaikessa, myös kohtuudessa. Olen olfaktorisesti orientoitunut, koen asiat mielelläni sierainten kautta. Herkulliset tuoksut tuovat arkeen ripauksen luksusta!

Suosin mielelläni luonnonkosmetiikkaa, mutta on merkkejä ja tuotteita, joiden kohdalla en tästä jaksa tai edes halua välittää, vaikkapa kestosuosikkini Lush, joka kuitenkin käyttää paljon luonnollisia ainesosia. Minulle kosmetiikassa tärkeintä on eläinkokeettomuus, toimivuus ja nautinnollisuus. Vegaanisuus on kosmetiikassa iso plussa, muttei välttämätön pakko.

meikkejä2
Pikakaivelin noin puolen minuutin ajan purnukoitani ja nyssyköitäni ja muun muassa tällaisia löytyi. Osa on luonnonkosmetiikkaa, osa ei. Jotkut ovat vegaanisia, toiset taas eivät.

Urban Decayltä minulla on esimerkiksi sekä täysin vegaanisia sävyjä, kun taas jotkut eivät täytä näitä kritereeitä. Joillekuille, jotka vetävät oman moraalisen linjansa tiukemmalle, on esimerkiksi tämä itsessään eläinkokeeton yritys pannassa, koska emoyhtiönä toimii nykyisin L’Oréal. Itse toimin tässä asiassa kuten paljon epäglamouröösimpien Poutun Tofu-kasvisgrillereiden kohdalla. Vaikken osta Poutun lihamakkaroita, ostan heiltä kasvisgrillereitä. (Luulen, että tämä on maailman ainoa blogipostaus, jossa verrataan kulttimaineisia, limited edition-rohmuttuja meikkejä nakkeihin, mutta suonette anteeksi, yritän vain avata ajatuksenjuoksuani). Olen muutenkin ruokavalioltani ja elämässäni kutakuinkin 98,6% vegaani, joten lasken nykyisen kosmetiikkabudoaarini kohtuuhyväksi suoritukseksi. Luonnollisesti minulla on myös jäljellä tuotteita, joita olen saanut/ostanut ennen nykyhetkeä. Tarpeeksi hyvä on tässäkin mielestäni riittävän hyvä, ihmisiä tässä kaikki ollaan. 😉

Jos saisin loppuelämäni ajan käyttää vain kymmentä kosmetiikkatuotetta, voisi listani olla seuraavanlainen. Ainakin juuri nyt olen aika Lush-riippuvainen, minkä nopeasti huomaa listastakin. Useimmat, elleivät jopa kaikki listassa mainituista tuotteista, ovat käsittääkseni vegaanisia. Kaikki ovat cruelty free-tuotteita:

1. Barefaced Beautyn mineraalimeikkipohja. Olen kokeillut monia mineraalipohjia ja tämä on ehdoton lempparini niin koostumuksensa kuin sävynsä puolesta. Peittää hyvin ja pysyy kohtuullisen moitteettomasti koko päivän. Itselläni on pintakuivahko, hyvin vaalea punapään sekaiho. Käyttämäni sävy Whisper käy hyvin kalkkilaivan kapteeneille. Jos ihosi pohjasävy on vaaleudestaan huolimatta hyvin kellertävä, voi olla, että jokin toinen sävy palvelisi hipiääsi paremmin. Omani hamstraan Greenlipsiltä.

2. Lush Imperialis-kosteusvoide. On ohittanut suosiossani jopa Laveran sekaiholle tarkoitetun voiteen, joka on kauan ollut kestosuosikkini. Kevyehkö koostumus, ihanat raaka-aineet (mm. laventeli, tuoksuorvokkiuute ja mäkikuisma) ja mukavan nopeahko imeytyvyys saavat minulta papukaijamerkin.

3. Lush Rehab-shampoo. Tuoksuu papaijahedelmäsmoothielle ja on juuri sopiva sekoitus niin puhdistavuutta ja volyymintuojaa kuin hoitavuutta. Yleensä ostan Lushilta pikkushampoopulloja, mutta tätä on jättitötsä suihkussa. Bonuksena tuotteen nimi tuo mieleeni edesmenneen Amy Winehousen, jonka ääni oli jotain käsittämätöntä. Vaikkei neidon kohtalossa muuten ole nauramista, laulan tätä käyttäessäni (joskus ääneen ja joskus vaan mielessäni) Rehabin sanoja hävyttömästi venytellen.

4. Lush Happy Happy Joy Joy-hoitoaine. Tässä jujuna on huumaava tuoksu ja tuote onkin nimenomaan hoitava hiustuoksutuote. Nerolia ja greippiä ja kertakaikkista überihanuutta. Jos pidät vain vienoista ulkona kuivatun pyykin lehähdyksistä, ei tämä liene sinulle se sopivin tuote. Mutta jos kaipaat hiuksiisi vähän taikalampun tuoksua, mirhamia ja vastapuristettua sitrushedelmää, suosittelen tätä tautologisesti nimettyä herkkua. Seuraavana päivänä hiustenpesun jälkeen nuuhkin joskus hiuksiani, koska silloin tuoksu on parhaimmillaan. Sen aistii takuuvarmasti, mutta se ei ole yhtä hyökkäävä kuin suoraan pullosta nuuhkaistuna.

5. Lush Yuzu and Cocoa-suihkugeeli. Sitrusta ja oodi ilolle. Luulen, että tässä tonkapapu on se ainesosa, mikä saa minut miltei levitoimaan ja sieraimeni niin isoiksi, että niihin voisi asettaa kupariplootut.

6. Deep Steep Sugar Scrub, erityisesti Tangerine Melon-tuoksuisena. Tuoksuu TOSI hyvältä ja jättää ihon ihanan saimaannorppamaiseksi, ihosta tulee superkosteutettu ja melkein hyljemäisen liukas. (Myinköhän tämän nyt parhaimmalla mahdollisella tavalla..?)

7. Zuii kukkaisposkipuna, sävyssä Peach. Taittaa lämpimänä sävynä juuri sopivasti ihoni ajoittaista misspiggiyttä. Näiden aussimeikkien INCI-lista on aika ihanaa luettavaa, koska suurin osa ainesosista koostuu kukista. Mielestäni esimerkiksi tällä sävyllä on Vegan Friendly-merkintä. Zuiit ostan myös Greenlipsiltä.

8. Lacto Line pesuneste. Kotimaisen Lifehairin eläinystävällinen, toimiva ja suorastaan halpa monitoimituote. Ei mitenkään ylellinen, mutta muut ominaisuudet korvaavat tässä sen moninkertaisesti. Knoppitieto, opittu Karkkipäivän Sannilta: Suomen vankiloissa on muuten käytössä tämän valmistajan ikioma, vegaaninen vankilashampoo.

9. Lush Angels on Bare Skin-putsari. Kuorii hellävaraisesti jos ja kun pintakuivuus kiusaa. Laventeli rauhoittaa ja kaoliini putsaa hyvin, ilman että jäisi botox-kireyttä ihoon. Joskus vähän suttaista käytössä, kun tuote murustaa lavuaariin, mutta tämä ei ole koko maailma.

10. Lush Miranda-saippua. Tämä oli itselleni porttiteorian todistaja. Ensimmäinen saippua, jonka joskus ostin Lushilta. Sen jälkeen oli kokeiltava kaikkia muitakin ja ongelmakäyttö oli fakta. Tämä hedelmäinen herkku klikkautuu yhä uudestaan ja uudestaan ostoskoriin, kun on saatava uusi saippua. They tried to make me go to rehab. I said, no, no, no.

Advertisements

2 thoughts on “Taas se vaahtoaa. Saippuoista.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s